Hotspotul Wi-Fi este utilizat pentru conectarea la internet. Permite soferului si pasagerilor sa se conecteze la internet cu ajutorul unui hotspot 3G performant de la bordul vehiculului. Acest lucru inseamna ca pot fi conectate simultan maxim 8 dispozitive, care permit pastrarea legaturii cu aspectele importante ale vietii, in timpul deplasarii.

Fiabilitatea conexiunii la internet este imbunatatita prin conectarea la reteaua 3G locala, prin intermediul antenei exterioare mai puternice decat cea a unui smartphone.

Trebuie sa introduceti o cartela SIM de date in cititorul de cartele al modelului Land Rover si sa activati hotspotul Wi-Fi de pe ecranul tactil. Reteaua mobila 3G locala furnizeaza un semnal de date prin intermediul antenei montate pe plafon. Aceasta asigura o conexiune de date mai buna, deoarece este redus efectul de blocaj asociat in mod obisnuit cu structura metalica a vehiculului.

Dupa activarea hotspotului 3G, puteti conecta la acesta smartphone-ul sau tableta, utilizand functiile de conectivitate ale dispozitivului.

Pentru ajutor privind configurarea hotspotului Wi-Fi, luati legatura cu dealer-ul local.

In functie de furnizorul de servicii mobile si de tipul de abonament, puteti utiliza datele aferente abonamentului pe care il aveti. Unii furnizori ofera abonamente partajate, cu ajutorul carora puteti utiliza o cartela SIM suplimentara pentru hotspotul Wi-Fi. Acest lucru inseamna ca hotspotul Wi-Fi si telefonul mobil consuma date din alocarea partajata si ca factura va fi comuna.

Hotspotul Wi-Fi poate fi comandat numai pentru vehiculele echipate cu Connect.

Cartelele SIM sunt disponibile in 2 dimensiuni, in functie de sistemul multimedia al vehiculului.

- Pentru sistemul Touch aveti nevoie de o cartela SIM 2FF (mini SIM)
- Pentru sistemul Touch Pro aveti nevoie de o cartela SIM 3FF (micro SIM)

Pe masura ce se dezvolta aplicatia InControl, este posibil sa fie incluse optional anumite functii, tinand cont de piata sau de varianta de motorizare. Pentru disponibilitate si conditiile complete, luati legatura cu dealer-ul local Land Rover. Anumite functii solicita existenta unei cartele SIM si a unui contract de date corespunzator, care solicita abonarea dupa termenul initial recomandat de dealer. Conectivitatea in reteaua mobila nu poate fi garantata in toate locatiile.