SELECTATI CULOAREA PREFERATA

Gama de culori Land Rover ofera acum o multitudine de optiuni, inclusiv nuante speciale

Pentru clientii Land Rover culoarea este extrem de importanta, atat in ceea ce priveste cravata, cat si vehiculul nou achizitionat.
Pe langa considerentele de ordin practic, alegerea culorii este influentata de tot felul de factori: personalitatea cumparatorului, tendintele modei si cultura din care provine clientul.


De exemplu, in America de Sud rosu reprezinta succesul, in Europa este mai degraba culoarea iubirii, iar in China este culoarea norocului. Tot in China, galben este considerata o culoare nobila, pe cand in multe tari vestice aceasta simbolizeaza bucuria si distractia.


Apoi sunt culorile care au avut intotdeauna o semnificatie deosebita. Un exemplu potrivit este albastru, care a avut o importanta deosebita de-a lungul timpului – incepand din anul 4.500 i.e.n., in Mesopotamia. In zilele noastre, nuantele de albastru mai inchis fac trimitere la vita nobila si marcile premium.Nuantele disponibile sunt tot mai diversificate, iar un pigment nou si tehnologiile de aplicare permit largirea considerabila a gamei de culori exterioare disponibile.


Land Rover cerceteaza si creeaza culori inca de acum 65 de ani, cand compania a inceput sa realizeze vehicule, iar acum echipa de la centrul de design din Anglia utilizeaza cercetarea intensiva si experienta castigata pentru a diversifica gama de culori si a anticipa cerintele viitoare ale clientilor privind culorile.


„Inspiratia poate veni de oriunde – un ambalaj pentru dulciuri, un dop de sticla, un ceas sau chiar o cladire poate reprezenta o sursa inedita de inspiratie pentru ca echipa de design sa creeze culori noi”, spune designerul sef pentru culori Land Rover, Mel McWhirter.

„Inspiratia poate veni de oriunde – un dop de sticla, un ceas sau chiar o cladire poare reprezenta o sursa inedita de inspiratie pentru a crea culori noi”

Land Rover’s colour palette has changed dramatically in the years since that first vehicle was launched. The legendary Huey (so-called because of its HUE 166 number plate) was painted the kind of green that pointed to its military inspiration. Since then, Land Rover vehicles have appeared in a huge number of colours and the current palette ranges across the spectrum, in both metallic and non-metallic finishes.


“Land Rover has traditionally named its colours geographically, after places, regions, towns and bodies of water. Blues are named after oceans or rivers, oranges and yellows after deserts. One of the latest is Corris Grey, named after a slate-mining area in Wales,” says Mel.Currently there are over 45 exterior colour finishes available across the Land Rover vehicle range, not forgetting the extensive choice of interior colour options and combinations. And that’s not all. For customers who desire a truly individual experience, Land Rover’s Engineered To Order division can offer almost any colour imaginable as a bespoke exterior finish.


So, should you wish to match your all-new Range Rover Sport to your favourite suit, your Discovery to a field of lavender or your Defender to a glass of Château Petrus, the choice is yours.

O GAMA DE CULORI INSPIRATA DIN NATURA

LAND ROVER ISI SARBATORESTE CAPABILITATILE IN OFF-ROAD PRIN DENUMIREA CULORILOR IN FUNCTIE DE UNELE DINTRE CELE MAI FASCINANTE PEISAJE DIN LUME

NOUL RANGE ROVER EVOQUE CONVERTIBLE DE CULOARE PHOENIX ORANGE

NOUL RANGE ROVER EVOQUE CONVERTIBLE DE CULOARE PHOENIX ORANGE

Inspirata de desertul Phoenix, Arizona, Phoenix Orange este culoarea care reprezinta noul Range Rover Evoque Convertible. Cu forma incitanta definita de plafonul pliabil de culoare Ebony, este primul SUV compact premium cabrio din lume.
DISCOVERY GRAPHITE

DISCOVERY GRAPHITE

Discovery Graphite este o interpretare moderna a unei teme clasice. Urban si elegant, este pregatit pentru a face fata celor mai dificile situatii. Disponibil in diferite culori, de la Loire Blue la Waitomo Grey - care face trimitere la pesterile extraordinare din Noua Zeelanda - Discovery Graphite este un model cu totul special.
MODELELE ANIVERSARE DEFENDER

MODELELE ANIVERSARE DEFENDER

Modelele aniversare Defender sunt reprezentate de 3 editii limitate, inspirate de trecutul glorios. Defender Heritage este vopsit in culoarea Grasmere Green, o nuanta asemanatoare cu vopseaua ramasa de la RAF si utilizata pentru prima serie. Defender Adventure este inspirat de competitiile G4, cu optiunea de culoare Tangiers Orange. Defender Autobiography este disponibil in 7 culori premium.