PROBA DE COBORARE CU RANGE ROVER SPORT

5 MODURI IN CARE RANGE ROVER SPORT A ABORDAT PROBA INFERNULUI SI A CASTIGAT
#DrivenChallenges

Cand ne gandim la Alpii elvetieni, cuvantul „infern” nu este unul care sa ii defineasca. Insa pentru cei care ii cunosc, varful Schilthorn din Mürren, Elvetia, a gazduit Proba Infernului inca de la prima editie, din 1928. Evenimentul este cea mai veche cursa de coborare cu schiurile din lume, iar lungimea de 15 km si diferenta de nivel de 2 km o recomanda ca fiind una dintre cele mai lungi si mai periculoase.


In fiecare an participa 1.800 de sportivi. Anul acestea au fost insotiti de un concurent neobisnuit; modelul Range Rover Sport, cu obiectivul clar de a stabili recordul cursei pentru cea mai rapida coborare pe timp de vara.


Cunoscut pentru viteza si performantele optime atat pe sosea, cat si in off-road, Range Rover Sport a fost modelul perfect pentru a parcurge acest traseul pe timp de vara, cand nu este acoperit cu zapada. Desigur, un SUV performant pe un astfel de traseu trebuie condus de un pilot talentat, in persoana lui Ben Collins.


Desi Ben este un pilot experimentat, localnicii erau in continuare socati de dorinta sa de a parcurge Proba Infernului intr-un vehicul. Cleeves Palmer, presedintele clubului de ski Kandahar a spus „Pista este presarata cu bolovani, ar fi mult mai indicat sa fie parcursa iarna, nu vara!” Acestea au fost vorbele unui veteran care a participat la 30 de editii.


Fara a se descuraja si pregatit pentru proba, Ben s-a urcat la volanul modelului Range Rover Sport, modificat numai prin adaugarea unei custi de siguranta, unor centuri de siguranta de curse si anvelopelor mai robuste si a pornit spre varf, pregatit sa parcurga Proba Infernului si sa dovedeasca faptul ca acesta este cel mai potrivit SUV pentru o astfel de incercare.


Obstacole mari depasite cu usurinta

De la gheata, bolovani si pietris la noroi, pamant si iarba, Proba Infernului are de toate. Si desi pare ca majoritatea vehiculelor nu ar putea ajunge la finish, Range Rover Sport a dovedit contrariul.


Controlul la coborarea pantelor (HDC) asista soferul, prin coborarea controlata a pantelor abrupte

Proba Infernului este cea mai veche cursa de coborare cu schiurile din lume si cea mai noua din Range Rover Sport #DrivenChallenges

Datorita tehnologiei robuste Land Rover si programului de testare intensiva, Range Rover Sport s-a dovedit a fi modelul potrivit. Completand perfect puterea motorului V8 supraalimentat de 5,0 l, vectorizarea cuplului prin franare a monitorizat continuu unghiul de bracaj al volanului si a redus puterea, franand separat rotile, pentru a mentine vehiculul pe traiectorie. Acesta a depasit toate obstacolele pe care muntele i le-a aruncat in cale.

„De obicei pilotez masini in locuri precum Le Mans. Azi ma aflu la 3.000 m altitudine”

BEN COLLINS

Om vs. munte

Deoarece Proba Infernului este una dintre cele mai dure confruntari dintre om si natura, Ben s-a bazat pe sistemele de asistenta pentru sofer pe care le-a avut la dispozitie. Vectorizarea cuplului prin franare a ajutat la transferarea perfecta a fortei de tractiune la roti, in functie de conditiile intalnite pe parcursul coborarii. Terrain Response 2 si modul dinamic au fost activate pentru a asigura adaptarea rapida a vehiculului la conditiile de deplasare foarte diferite. Chiar si cand pamantul a fost inlocuit de ape si stanci, Ben a beneficiat de ajutorul tehnologiei, activand setarea Rock Crawl (bolovani), pentru a mentine agilitatea si controlul vehiculului.


Capabilitatile in off-road reprezinta unul dintre atributele de baza ale tuturor modelelor Land Rover, iar sistemul Terrain Response este chintesenta acestui lucru.

Gheata, bolovani, pietris, noroi, pamant si iarba, Proba Infernului a testat la maximum capabilitatile modelului Range Rover Sport

Indiferent de vreme

La o altitudine de 2.970 de metri, vremea poate fi cel putin imprevizibila.

La inceputul probei si pe varful muntelui, temperatura era de zero grade, ceea ce insemna ca Ben a avut de traversat o portiune acoperita cu gheata si zapada topita, in timp ce cobora o panta cu o inclinatie de pana la 60 de procente.

Si asta nu a fost totul; de fapt, pe drumul spre valea Kanonenrohr, ceata si burnita au afectat vizibilitatea, iar ploaia necontenita a redus aderenta pe traseul deja periculos, pe masura ce temperatura a urcat pana la 18 grade.In timpul Probei infernului au fost activare sistemul Terrain Response 2 si modul dinamicO realizare cu stil

Ben Collins a parcurs traseul in 21 de minute si 36 de secunde si a dovedit ca Range Rover Sport detine calitatile pentru care Land Rover este atat de renumit, dar si ca poate parcurge cu incredere cele mai dificile suprafete. Aspectul robust si musculos al vehiculului a starnit admiratia in timpul probei, iar datorita interiorului luxos, Ben si-a realizat obiectivul in stilul impetuos, specific Range Rover.

Pentru a afla mai multe despre eveniment, cautati #DrivenChallenges.


Range Rover Sport a fost conceput conform celor mai inalte standarde

Range Rover Sport - se face remarcat

RANGE ROVER SPORT

DESCOPERITI CEL MAI AGIL SI MAI DINAMIC LAND ROVER

CALITATI RECUNOSCUTE

CALITATI RECUNOSCUTE

Range Rover Sport este un SUV cu adevarat sportiv. Acesta completeaza gama de modele si este cel mai agil, dinamic si manevrabil Land Rover.
INTOTDEAUNA IMPRESIONANT

INTOTDEAUNA IMPRESIONANT

Alegeti un model si incepeti sa creati un Land Rover potrivit pentru dvs. Va puteti admira creatia din toate unghiurile si o puteti revizita oricand doriti. Dupa ce terminati, puteti distribui configuratia prietenilor sau dealerului local.
EXPLORATI ORIZONTURI NOI

EXPLORATI ORIZONTURI NOI

Ocazia dvs. de a porni la drum in teren accidentat la volanul unui Land Rover.

MAI MULTE POVESTI

CAND DESIGNUL SE IMBINA CU LUXUL

CAND DESIGNUL SE IMBINA CU LUXUL

Cu o istorie comuna bogata, Range Rover si ceasurile Zenith s-au intalnit pentru a crea editia speciala Zenith El Primero Range Rover, un ceas care stabileste noi standarde in materie de lux.
LONDRA SARBATORESTE UN SIMBOL AL INDUSTRIEI AUTO

LONDRA SARBATORESTE UN SIMBOL AL INDUSTRIEI AUTO

Modelul Defender cu numarul 2.000.000 va fi scos la licitatie de casa Bonhams din Marea Britanie, iar castigurile vor fi donate fundatiei Born Free si Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.
MODERNITATE: LUMEA REIMAGINATA

MODERNITATE: LUMEA REIMAGINATA

Designul joaca un rol tot mai important in dezvoltarea vehiculelor Land Rover si, pentru a sarbatori acest lucru, Land Rover sponsorizeaza Saptamana Modernitatii de la Palm Springs. Facem cunostinta cu creatorii inspirati in continuare de cea mai importanta filozofie de design a secolului 20.