VIITORUL NOSTRU RESPONSABIL

„O lume cu zero emisii, zero accidente si zero aglomeratie. Obiectivul nostru este de a pune bazele unei societati mai sigure si mai sanatoase si de a contribui la reducerea poluarii, prin inovatii continue. Precum si adaptarea produselor si serviciilor noastre la ritmul rapid al schimbarilor din jur.”
Prof Sir Ralf D Speth KBE
Director executiv, Jaguar Land Rover

DENUMIM ACEST OBIECTIV DESTINATIA ZERO. SI NE GHIDEAZA IN TOT CEEA CE FACEM IN FIECARE ZI.

ZERO EMISII


Din 2007, am redus cu 50,7%* emisiile totale de CO2 rezultate din productia unui vehicul, iar in perioada 2007 – 2017, am redus emisiile medii de CO2 ale flotelor noastre din Europa cu 36,1%. Acest lucru este posibil cu ajutorul gamei noastre tot mai diversificate de vehicule electrice si hibride, care includ modelele Land Rover hibride cu conectare la priza. Obiectivul fabricilor noastre este de a reduce la zero emisiile de carbon, prin utilizarea in procent de 100% a energiei electrice din surse regenerabile, produse fara emisii de carbon, in toate locatiile din UK.

ZERO ACCIDENTE


94% dintre accidentele rutiere sunt provocate de erori umane. Obiectivul nostru este de a reduce numarul acestora, prin atentia acordata interfetei om-masina (HMI) si tehnologiilor de condus autonom. Toate vehiculele noi Jaguar si Land Rover ofera o serie de sisteme de asistenta pentru sofer, cum ar fi monitorizarea starii soferului, care detecteaza daca soferul da semne de oboseala si avertizeaza din timp in cazul in care trebuie sa luati o pauza.

ZERO AGLOMERATIE


Ne dam seama ca infrastructura de transport din lumea intreaga isi atinge limitele. Cu ajutorul unei generatii noi de tehnologii inteligente la nivel de infrastructura rutiera si de automobile, putem incepe sa optimizam traficul rutier si sa recomandam soferilor traseele cele mai potrivite. Ca parte a programului nostru de cercetare privind modul in care implementam condusul autonom in modelele viitoare, testam in mod activ recomandarea privind optimizarea vitezei pentru semafor pe verde (GLOSA) – o tehnologie intuitiva care calculeaza viteza optima pentru a reduce timpul petrecut la semafor si durata fiecarei calatorii.

Recunoastem ca reducerea la zero a emisiilor de noxe si schimbarea stilului de condus nu sunt suficiente pentru a asigura o schimbare sustenabila. De aceea, fiecare etapa de dezvoltare a noilor modele este bazata pe principiile economiei circulare si pe o abordare sistematica de reducere a impactului general asupra mediului.

100%

Din fabricile noastre din UK nu genereaza deseuri care nu pot fi recuperate.

316.000

Tone de deseuri generate in bucla inchisa au fost reporcesate in structuri usoare din aluminiu pentru vehicule, intre 2013 si 2019.

14 MILIOANE

Obiecte de unica folosinta rezultate din activitate, de la pahare de unica folosinta la ambalaje pentru piese auto.

75%

Din aluminiul reciclat este rezultat din deseurile generate de presele de elemente de caroserie.

*Datorita cresterii volumului, selectionarii mixului de produse si imbunatatirilor privind eficienta in fabricile din UK, Austria, China joint venture si Brazilia.