INTREBARI FRECVENTE DESPRE TOUCH PRO & TOUCH PRO DUO
INAPOI LA ASISTENTA INCONTROL
GENERALITATI
Care sunt principalele diferente intre Touch si Touch Pro?

InControl Touch Pro este noul nostru sistem multimedia. Desi la prima vedere poate parea asemanator cu InControl Touch, este un sistem complet nou, proiectat special de Land Rover impreuna cu lideri ai tehnologiei din domeniu, cum ar fi Intel, HERE, Nuance si Meridian.
in continuare va prezentam o lista a catorva dintre diferentele dintre InControl Touch si InControl Touch Pro:
Functii de interactiune noi
Panoramare prin de atingere si prindere pentru o varietate de functii
Dialog in diferite limbi (engleza (UK, SUA) si mandarina)
Functii de personalizare noi
Ecrane de pornire personalizabile in functie de utilizator
Gama diversificata de preferinte/personalizare in functie de utilizator
Optiuni multimedia noi
Spatiu de stocare la bord de 10 GB pentru fisiere media
Fanta pentru CD/DVD
Noua functie Land Rover „More Like This” (mai multe asemanatoare), care genereaza automat liste de redare in functie de melodia curenta redata
Functia Music Queue (coada muzica) permite adaugarea cu usurinta a pieselor in lista de redare, fara a afecta melodia curenta redata
Accepta USB 3.0, HDMI si MHL

De asemenea, InControl Touch Pro accepta o gama diversificata de optiuni, printre care:
Panou de bord virtual cu afisare a hartilor 3D in ecran complet
Sisteme audio MeridianTM cu puteri cuprinse intre 380 si 1.300 W
Sistem multimedia spate (in functie de echipare)

Cum configurez ecranul tactil personalizabil?

Pentru a adauga o comanda rapida/un widget, tineti apasat cu degetul pe un loc gol al ecranului principal. Pentru a deplasa o comanda rapida/un widget, apasati pe pictograma de modificare din partea inferioara a ecranului tactil. Apasati pe + pentru a selecta zona in care doriti sa amplasati comanda rapida/widgetul nou. Pentru a sterge o comanda rapida/un widget, trageti-l in partea inferioara a ecranului tactil, unde apare o bara mare de stergere. Pentru a deplasa o comanda rapida/un widget de pe un ecran principal pe altul, trageti-l in partea laterala a ecranului – in acest moment apare ecranul principal anterior/urmator. Eliberati comanda rapida/widgetul atunci cand ajunge in pozitia dorita. Comenzile rapide/widgeturile scalabile pot fi redimensionate cu ajutorul pictogramei de redimensionare aflate in coltul din dreapta jos al comenzii rapide/widgetului, in modul modificare. Retineti ca ecranele principale personalizabile pot fi configurare/modificate numai daca vehiculul stationeaza.

De ce nu pot sa redimensionez intotdeauna widgeturile/comenzile rapide din ecranul principal personalizabil?

Nu toate comenzile rapide/widgeturile pot fi redimensionate, iar altele este posibil sa aiba optiuni de redimensionare limitate. Acest lucru asigura functionalitatea perfecta a comenzii rapide/widgetului, deoarece nu poate fi micsorat prea mult.

Mi-am creat propria pagina principala – pot sa o transform in pagina principala implicita?

Da, paginile principale pot fi configurate pentru a putea fi accesate de fiecare data cand apasati butonul de revenire in pagina principala. Accesati settings (setari) > Home settings (setari pagina principala) Daca apasati o data butonul de revenire in pagina principala, veti reveni la pagina principala implicita. Daca apasati de 2 ori butonul de revenire in pagina principala puteti examina toate paginile, inclusiv ecranul functiilor suplimentare. Acest lucru permite accesarea mult mai rapida a paginilor respective, daca au fost adaugate mai multe pagini principale.

Cate pagini principale pot crea?

Pe langa pagina principala setata din fabrica puteti crea maxim 4 pagini principale noi.

Pot personaliza pagina principala setata din fabrica?

Nu, aceasta pagina nu poate fi personalizata.

Pot sa folosesc propriul tapet?

Momentan puteti selecta numai unul dintre tapetele preinstalate.

Care este rolul pictogramelor mici patrate din fiecare cadran al paginii principale?

Pictograma mica patrata din partea laterala a panourilor functiilor principale asigura o comanda rapida pentru functia respectiva. De exemplu casuta vocala, comenzile scaunelor, setarea/anularea ghidarii navigatiei, redarea/intreruperea etc., in functie de sursa media utilizata.

Ce functii pot fi comandate de la butoanele de pe volan?

In functie de echiparea vehiculului, de la butoanele de pe volan pot fi comandate urmatoarele functii InControl Touch Pro:
volumul difuzoarelor, telefonul, feedbackul asistentei la parcare, ghidarea navigatiei si feedbackul comenzilor vocale. Puteti comuta intre tipurile de suporturi media cu ajutorul butonului mod - de exemplu radio, media Bluetooth, iPod, USB, in functie de echiparea vehiculului si de sursele disponibile in momentul respectiv. Comenzile stanga/dreapta pot fi utilizate pentru schimbarea pieselor si posturilor de radio preferate. Nota: apasarea lunga a butonului stanga/dreapta activeaza cautarea unui post de radio.
Cu ajutorul noului panou de bord virtual este posibila, de asemenea, selectarea sursei media, posturilor de radio preferate sau selectarea dintr-o lista de apeluri telefonice recente. Pentru a face acest lucru apasati butonul Menu/OK de pe volan si apoi defilati la optiunea respectiva, de ex. Favourites (preferate), Source (sursa), Recents (recente) etc. Faceti clic pe Menu/OK pentru a selecta submeniul. Utilizati butoanele sus/jos de pe volan pentru a defila pana la elementul dorit si faceti clic pe Menu/OK pentru a selecta numarul, postul de radio preferat sau sursa.

Cate posturi de radio preferate pot accesa direct din meniul panoului de bord, cu ajutorul butoanelor de pe volan?

Din panoul de bord virtual pot fi selectate primele 14 posturi de radio preferate. Daca postul preferat nu este disponibil, puteti ordona lista atunci cand vehiculul stationeaza.

Uneori sursele de redare media sunt afisate pe pozitii diferite, de ce se intampla acest lucru?

Sursele de redare media sunt cele disponibile in momentul respectiv, conectate fizic sau fara fir. Deoarece acestea pot varia de la o calatorie la alta, sursele sunt ordonate dinamic, in functie de disponibilitate. Radioul se afla intotdeauna in coltul de sus. in dreptul acestuia este afisata intotdeauna ultima sursa utilizata si asa mai departe. Daca o sursa nu este disponibila, atunci nu este afisata. De exemplu, daca nu este utilizat un stick USB, nu va aparea in lista surselor media.

Cum repet toate melodiile/un intreg album?

Acest lucru are loc automat. Functia repetare toate este intotdeauna activata. De aceea, singura optiune disponibila este repetarea melodiei curente.

Daca vreau sa vand vehiculul, cum pot sa sterg datele mele personale?

Mai intai trebuie sa va deconectati de la toate conturile asociate vehiculului. Apoi trebuie sa stergeti toate profilurile si istoricul cautarilor.

Dupa ce dati in marsarier si apoi mergeti inainte apare pe ecranul tactil fereastra controlului distantei la parcare – cum il pot ascunde?

Pentru a minimiza temporar fereastra si a mentine avertizarile sonore – apasati pe crucea din coltul superior al ferestrei controlului distantei la parare.
Pentru a dezactiva complet controlul distantei la parcare, apasati pe butonul sistemului. in functie de model, acesta este amplasat in partea inferioara a ecranului tactil sau pe consola plafonului.
Daca viteza vehiculului depaseste 16 km/h (11 mph), controlul distantei la parcare se dezactiveaza automat.

Pot regla volumul ghidarii navigatiei si avertizarilor controlului distantei la parcare?

Da, toate semnalele sonore ale sistemului InControl Touch Pro pot fi reglate la nivelul preferat. in timp ce este activ semnalul sonor, utilizati butonul de reglare a volumului pana cand se atinge nivelul preferat. Nota: unele surse au un nivel minim al volumului, pentru a asigura prezenta functiilor de siguranta respective ale vehiculului.

Pot activa difuzarea informatiilor din trafic de la posturile de radio locale?

Da, accesati Settings (setari) > All settings (toate setarile) > Features (functii) > Media settings (setari media) > AM FM Radio

De ce nu exista o optiune pentru reglarea orei?

Ora este sincronizata automat cu cea a satelitilor GPS, in functie de pozitia curenta a vehiculului. Astfel, pe masura ce schimbati fusul orar sau daca se trece de la ora de vara la cea de iarna, sistemul se actualizeaza automat.

In functie de ce utilizez, daca fac clic pe butonul Settings (setari) se afiseaza diferite optiuni – de ce se intampla acest lucru?

Am dorit sa asiguram un acces mai usor la setarile generale si un acces mai rapid la setari mai des utilizate, cum ar fi afisajul si sistemul audio. Din acest motiv, fiecare functie principala dispune de o pictograma de setari (2 pinioane) in partea de jos a ecranului tactil. Daca apasati pe acest buton se afiseaza ecranul setarilor functiei respective. in partea superioara un buton mare se modifica dinamic, conform functiei utilizate in momentul respectiv. De exemplu, daca utilizati functia de navigatie se vor afisa setarile de navigatie. in partea inferioara se regasesc comenzi de anulare a luminozitatii automate a ecranului tactil sau de oprire completa a acestuia. Cele 2 butoane mari din partea inferioara asigura acces la toate setarile si la setarile audio.

De ce daca selectez marsarierul apare intotdeauna imaginea de la camera video spate – de ce nu se afiseaza imaginea camerelor video perimetrale, daca aceasta a fost ultima optiune pe care am utilizat-o?

Din motive de siguranta. Unghiul acoperit de camera video spate este mult mai mare atunci cand este utilizata separat. De asemenea, imaginea de la camera video spate este mai eficienta in privinta avertizarii cu privire la traficul din imediata apropiere.

Ce functii pot sa controlez cu ajutorul noului sistem de comanda vocala?

Sistemul de comanda vocala Land Rover asigura un acces mai sigur la sistemul audio si la telefon. Pentru a activa comanda vocala, apasati butonul de comanda vocala de pe volan. Dupa bip, spuneti vehiculului ce doriti sa faceti.

De ce sistemul de comanda vocala nu recunoaste anumite posturi de radio?

Acest lucru se poate intampla daca mai multe posturi de radio au un nume similar. in acest caz, sistemul va afisa o lista a posturilor posibile din care puteti alege. Apasati pe numele postului sau spuneti numarul acestuia. Alternativ, puteti incerca sa spuneti tot numele postului, de ex. „Tune to BBC Radio 1” in loc de „Tune to Radio 1”. De asemenea, puteti crea etichete vocale pentru toate posturile preferate.

De ce nu pot utiliza sistemul de comanda vocala pentru a controla climatizarea?

Sistemul de comanda vocala Land Rover a fost proiectat pentru a permite eliminarea sarcinilor care implica mai multi pasi. in majoritatea cazurilor controlul climatizarii solicita apasarea unui singur buton – comanda vocala ar fi mai complicata in aceasta situatie.

Pot modifica limba sistemului de comanda vocala?

Limba comenzii vocale este setata in functie de limba sistemului. Pentru a selecta o limba diferita a sistemului de comanda vocala, selectati o alta limba pentru sistem din meniul setarilor vehiculului.

Setarile pentru comanda vocala afiseaza comenzi pentru confirmare si feedback, unde se afla acestea?

Daca este activata confirmarea comenzilor vocale, sistemul de comanda vocala confirma solicitarea dvs. prin repetarea instructiunii. De exemplu, dupa ce spuneti „Call home” sistemul spune „Calling home”. Daca dezactivati aceasta optiune se reduce timpul in care sistemul poate efectua operatia. Daca este activat feedbackul comenzii vocale, sistemul prezinta ce trebuie sa spuneti in continuare. in mod asemanator, daca dezactivati aceasta functie dupa ce v-ati obisnuit cu sistemul se reduce timpul de interactiune. Retineti ca, chiar dupa ce ati dezactivat feedbackul comenzii vocale, in anumite situatii sistemul poate solicita in continuare interventia dvs.

Ce versiuni de browser de internet si de sistem de operare accepta diferitele aplicatii si site-uri disponibile?

Aplicatia InControl Apps pentru smartphone: Android 4.2 sau o versiune ulterioara Apple iPhone 5 sau o versiune ulterioara Aplicatia InControl Route Planner pentru smartphone: Android 4.3 sau o versiune ulterioara Apple iPhone 4s sau o versiune ulterioara, cu iOS 8.0 sau o versiune ulterioara Site-ul InControl Route Planner: Internet Explorer 9, 10, 11 Firefox 36, 37 Chrome 37, 38 Safari 7.1, 8 Sistemele de operare acceptate de site-ul Route Planner: Windows 7, 8, 10 Mac OSX Mavericks sau o versiune ulterioara

Cum pot verifica daca telefonul meu este compatibil?
Cum pot descarca aplicatiile pentru smartphone?

Cautati urmatoarele in Apple App Store sau pe Google Play: Aplicatia InControl Remote: Land Rover InControl Remote InControl Apps: Land Rover InControl Apps

Ce este punctajul meu de condus?

Punctajul dvs. de condus reprezinta un rezumat al utilizarii eficiente a vitezei, franelor si acceleratiei pe durata unei calatorii. Scorul individual pentru puterea motorului, utilizarea acceleratiei si franelor va ajuta sa vedeti ce puteti schimba in stilul dvs. de condus pentru a obtine un punctaj mai mare – si o reducere semnificativa a consumului de combustibil. Atun i cand vehiculul stationeaza puteti accesa sfaturi suplimentare privind imbunatatirea punctajului de condus si reducerea consumului de combustibil.

De ce punctajul meu de condus este ridicat dar consumul de combustibil este mare?

In some cases it’s possible to achieve a high driving score but have a lower MPG / km/l – for example when driving in heavy traffic. If your driving score was 100%, you have achieved the most efficient use of fuel for the journey. Whereas a driving score of 50% indicates that you could have achieved significantly better fuel economy by adopting a different driving style.

De ce uneori butoanele din partea superioara a unei pagini web sunt dificil de apasat?

Incercati sa mariti putin prin apasarea de 2 ori a butonului „+” de pe ecranul tactil.

Tasta „inapoi” nu permite intotdeauna revenirea la ultima functie/ultimul ecran utilizat, de ce se intampla acest lucru?

Pentru a putea naviga cu pasi mai putini, InControl Touch Pro utilizeaza un algoritm ierarhic, nu istoric, pentru tasta „inapoi”. Va permite sa treceti inapoi prin nivelurile unui sistem, nu sa reveniti la ultima functie utilizata.

NAVIGATIE
De ce nu pot sa comut afisarea hartii la „cu nordul in sus”?

In urma sondajelor la care au participat utilizatorii, am proiectat sistemul de navigatie InControl Touch Pro conform principiului de afisare „cu directia de deplasare in sus”. Marea majoritate a utilizatorilor prefera aceasta afisare, deoarece asigura o interpretare intuitiva mai usoara a traseului care trebuie urmat. Am considerat ca utilizarea unui singur tip de afisare ar elimina eventualele confuzii. Afisarea „cu directia de deplasare in sus” poate fi combinata cu afisarea „cu nordul in sus” pentru a prezenta pozitia curenta si destinatia in contextul traseului ramas sau intregului traseu. in plus, cautarile apar intotdeauna in afisarea „cu nordul in sus”, pentru a asigura un context pozitiei curente fata de destinatie. De asemenea, este disponibila o optiune temporara de afisare „cu nordul in sus” atunci cand se rasfoieste harta.

Cum selecteaza afisarea hartii 3D pe panoul de bord virtual?

Apasati butonul Menu de pe volan pentru a afisa meniul Settings (setari). Apoi selectati meniul Display Settings (setari de afisare) si apasati pe „maps” (harti). Daca meniul Display Settings (setari de afisare) nu apare, defilati prin submeniuri pana vedeti optiunea „map” (harta) – aceasta ar trebui sa fie deja evidentiata. Faceti clic pe OK pentru selectare. Dupa ce harta apare pe panoul de bord virtual, inchideti meniul tinand apasat butonul de selectare stanga.

De ce intre calatorii panoul de bord virtual revine la afisarea instrumentelor?

Pentru a fi mereu la curent cu starea vehiculului in ceea ce priveste nivelul combustibilului, al uleiului si alte notificari importante.

Care este diferenta intre diferitele optiuni afisate pentru traseu?

Primul traseu este intotdeauna cel mai rapid, tinand cont de informatiile din trafic in timp real. in cazul in care conditiile de trafic se modifica pe parcursul calatoriei, sistemul va redirectioneaza automat. Daca selectati a doua sau a treia optiune (in cazul in care exista trasee alternative) si traficul se aglomereaza, sistemul va propune o varianta mai rapida – apasati pe „OK” pentru a actualiza traseul curent. De obicei intre a doua si a treia varianta pentru traseu nu exista nicio diferenta privind durata calatoriei.

Uneori informatiile privind restrictia de viteza afisate de sistemul de navigatie nu corespund celor de pe indicatoarele rutiere, de ce se intampla acest lucru?

Daca vehiculul este echipat cu sistem de recunoastere a indicatoarelor rutiere sunt afisate informatii combinate, provenite din baza de date cu harti de la bord si de la indicatoarele rutiere vizibile. Cu toate acestea, este posibil ca in anumite situatii un indicator rutier sa nu fie in campul vizual al camerelor video ale vehiculului – de exemplu daca indicatorul rutier este amplasat in apropierea unei intersectii, pe un drum lateral. Daca vehiculul dvs. nu este echipat cu sistem de recunoastere a indicatoarelor rutiere, restrictiile de viteza sunt afisate in functie de informatiile disponibile in momentul realizarii bazei de date cu harti de la bord. Desi au fost depuse toate eforturile pentru a asigura informatii exacte, responsabilitatea respectarii codului rutier ramane exclusiv in sarcina soferului.

De ce harta de navigatie nu se mai misca atunci cand utilizez gestul de prindere pentru marire?

Atunci cand interactionati cu harta aceasta trece in modul explorare, care va permite sa identificati locuri si sa consultati traseul sau traficul din zona etc. Modul explorare include si o optiune de afisare a hartii in modul „cu nordul in sus”. Dupa 60 de secunde, daca apasati tasta inapoi sau sageata de navigatie, harta revine automat in modul ghidare. Harta este afisata tinand cont de ultima optiune utilizata pentru harta: 2D, 3D sau imagine din satelit.

Cate puncte intermediare pot crea pe un traseu?

Peti crea maxim 10 puncte intermediare pe traseu, inclusiv destinatia. Acestea sunt ordonate in ordinea adaugarii. Pentru a reordona punctele intermediare, apasati pe pictograma de meniu din coltul inferior al hartii si selectati Edit (modificare).

In modul ghidare pot sa personalizez avertizarile care apar in partea laterala a hartii?

Da, puteti personaliza avertizarile care apar accesand Settings (setari) > Navigation settings (setari de navigatie) > Alerts (avertizari). De asemenea, puteti apasa pe o avertizare pentru a o respinge.

Cum setez o destinatie?

Exista mai multe moduri de a seta o destinatie in InControl Touch Pro.
1. Pentru a accesa ecranul optiunii „Set Destination” (setare destinatie) din ecranul principal, apasati pe pictograma „Set Destination” (setare destinatie) din fila de navigatie. Astfel puteti accesa direct ecranul de cautare, unde puteti introduce un cod postal, o adresa sau numele unei locatii, pe o singura linie.
2. Utilizatorii modelului Land Rover XJ pot apasa pe butonul de navigatie din randul de butoane fizice – iar utilizatorii de alte modele pot apasa de 2 ori pe pictograma de navigatie din partea inferioara a ecranului tactil. Se asigura astfel o comanda rapida catre ecranul de setare a destinatiei. De aici puteti selecta una dintre cele 3 optiuni, Address Entry (introducere adresa) (inclusiv cod postal), Search (cautare) sau Destinations (destinatii). Destinatiile pot fi Home (acasa), Recent destinations (destinatii recente), Favourite destinations (destinatii preferate), Shared destinations (destinatii distribuite) sau Commutes (naveta).
3. Daca este disponibila o destinatie pentru naveta, aceasta este afisata in fila de navigatie din ecranul principal. Daca sunt disponibile mai multe destinatii pentru naveta, in functie de pozitia curenta si de moment se afiseaza destinatiile de naveta disponibile. Daca apasati pe fila de navigatie puteti accesa direct o lista a destinatiilor disponibile pentru naveta.
4. Alternativ, selectati o destinatie din ecranul hartii si apasati pe butonul de meniu din coltul inferior al hartii. Se afiseaza din nou cele 3 optiuni pentru destinatie: Address (adresa), Search (cautare) si Destinations (destinatii).
5. De asemenea, puteti trimite vehiculului locatii sau destinatii cu ajutorul aplicatiei pentru smartphone sau site-ului InControl Route Planner. O locatie salvata in Route Planner apare in destinatiile preferate dupa conectarea la internet a vehiculului si sincronizarea destinatiilor.
Daca pe ecran este afisat sistemul de navigatie si se primeste o destinatie noua de la Route Planner, aceasta apare sub forma unui panou pop-up. Daca apasati pe „use now” (utilizati acum) se confirma destinatia pe sistemul de navigatie al vehiculului. Locatiile setate ca destinatie in Route Planner apar in destinatiile recente.

De ce destinatia pe care am trimis-o catre vehicul nu a aparut pe sistemul de navigatie?

Destinatiile pot fi receptionate numai daca vehiculul este conectat la internet. in unele cazuri, chiar daca sistemul pare conectat la internet, este posibil ca reteaua mobila sa fie prea aglomerata si ca sistemul sa nu primeasca destinatia. Destinatiile receptionate de vehicul sunt afisate numai atunci cand utilizati functia de navigatie a vehiculului. Destinatiile sunt afisate sub forma unui traseu in partea laterala a ecranului tactil sau a unui pop-up care trebuie confirmat. Daca destinatia este receptionata de vehicul atunci cand nu utilizati sistemul de navigatie, poate fi regasita in destinatiile recente.

Cum pot vedea traseele alternative?

Dupa ce ati selectat o destinatie, apasati pe „Route options” (optiuni traseu) pentru a afisa traseul implicit (in partea superioara a listei) si inca maxim 2 trasee alternative. Selectati traseul preferat si apasati pentru a incepe ghidarea.

Cum utilizez functia de cautare a destinatiei?

Introduceti o locatie, un cod postal sau o adresa in caseta de cautare. Chiar daca scrieti gresit numele/adresa, de obicei functia de cautare recunoaste locatia.

Care este cea mai eficienta modalitate de cautare a unei destinatii?

Pentru a economisi timp, apasati pictograma de ascundere a tastaturii dupa ce introduceti primele 3 - 4 litere. Astfel se va afisa o lista a locatiilor posibile. in timp ce defilati prin lista afisarea hartii se actualizeaza automat, pentru a putea vedea cu usurinta locatia in contextul traseului, destinatiei sau pozitiei curente. Faceti clic pe destinatia dorita pentru a vedea pe harta examinarea unui traseu. in timp ce este activa ghidarea navigatiei, daca faceti clic pe partea laterala a casetei de cautare puteti cauta alta locatie din apropierea destinatiei – de exemplu un restaurant, pentru a putea lua pranzul.

Atunci cand introduc un cod postal cu ajutorul metodei de introducere a adresei, de ce nu exista o optiune de adaugare a numarului cladirii?

Optiunea de introducere a codului postal cauta incepand de la un punct central al codului postal respectiv. insa puteti cauta dupa numele strazii si numarul cladirii.

De ce uneori cand setez o destinatie apare pictograma de avertizare privind nivelul combustibilului?

Pentru a va avertiza ca nu aveti suficient combustibil pentru a ajunge la destinatie.

De ce filele din partea laterala a ecranului principal de navigatie dispar atunci cand vehiculul se pune in miscare?

Rolul filelor din partea laterala a ecranului principal de navigatie este de a va ajuta sa va planificati calatoria inainte de a porni la drum.

Pot schimba intre feminina si masculina vocea instructiunilor de ghidare vocala pentru navigatie?

Pentru majoritatea limbilor da, accesati Settings (setari) > All settings (toate setarile) > Language and keyboards (limba si tastaturi).

Daca utilizez sistemul de navigatie in modul ghidare si caut o destinatie noua, de ce sistemul nu-mi permite sa inlocuiesc destinatia curenta cu destinatia noua cautata?

Am decis ca, tinand cont de frecventa de utilizare a acestui scenariu, oferirea unei optiuni de inlocuire a destinatiei curente ar fi prezentat un plus de complexitate inutila. Cea mai usoara modalitate de introducere a unei destinatii noi este anularea ghidarii din meniul de navigatie si setarea unei destinatii noi.

La introducerea unei adrese, de ce este intotdeauna necesara introducerea localitatii, inainte de introducerea strazii?

Pentru a gasi mai usor strada pe care o cautati. Adesea numele aceleiasi strazi se regaseste in mai multe orase – daca introduceti mai intai orasul, lista de optiuni posibile pentru strada se reduce. Cu toate acestea, este posibila introducerea de locuri sau adrese pe un singur rand, utilizand functia de cautare.

Cum sunt actualizate hartile Land Rover?

Dealerul a instalat pe vehiculul dvs. ultima varianta disponibila pentru harti. Hartile sunt actualizate de pana la 4 ori pe an, in functie de regiune. Actualizarile hartilor pot fi descarcate pe un stick USB cu ajutorul unui computer Windows sau Apple, utilizand un instrument de descarcare disponibil de la Land Rover.com/navigation. Dupa incarcarea actualizarii pe un stick USB; actualizarea hartilor vehiculului dureaza de obicei 10 - 15 minute. Stick-urile USB trebuie formatate in sistem FAT32. Land Rover recomanda utilizarea unui stick de memorie USB 3.0 de 32 GB de la o marca recunoscuta. Motorul vehiculului TREBUIE sa fie pornit pe intreaga durata a procesului de actualizare. Daca actualizarea hartilor este intrerupta este posibil ca sistemul sa ramana fara harti. in acest caz, procesul de actualizare trebuie reluat de la inceput. Pentru informatii suplimentare, accesati Land Rover.com/navigation.

Cum pot vedea tarile acoperite de hartile de la bord?

Din meniul de navigatie accesati Settings (setari) > Navigation settings (setari de navigatie) > Installed maps (harti instalate). Pe acest ecran sunt afisate tarile acoperite.

CLIMATIZARE
Functia de masaj a scaunelor se activeaza automat, cum pot impiedica acest lucru?

Este posibil sa fi activat fin greseala pornirea automata a functie de masaj. Accesati Settings (setari) > All settings (toate setarile) > Features (functii) > Seats (scaune) > Auto massage (masaj automat)

Cat dureaza programul de masaj?

Un ciclu complet de masaj dureaza 10 minute.

TELEFON
Cum pot sincroniza telefonul mobil compatibil Bluetooth?

Daca niciun telefon nu este sincronizat sau conectat, panoul va afisa „tap to connect phone” (atingeti pentru a conecta telefonul). Atingeti acest text si sistemul este pregatit pentru sincronizare prin Bluetooth. Accesati meniul de sincronizare prin Bluetooth al telefonului si cautati vehiculul dvs. in functie de modelul de telefon utilizat, inainte de sincronizare InControl Touch Pro si/sau telefonul este posibil sa va solicite confirmarea unui cod. De asemenea, este posibil sa vi se solicite confirmarea descarcarii agendei telefonice si a imaginilor din agenta (daca este cazul).

Contactele sau imaginile descarcate pot fi vizualizate de o persoana care are acces la vehicul?

Nu, contactele sincronizate sunt vizibile numai daca telefonul este conectat la vehicul.

Cate dispozitive Bluetooth pot fi conectate sau sincronizate?

Pot fi sincronizate maxim 10 dispozitive Bluetooth. Pot fi conectate in acelasi timp un telefon si un dispozitiv de redare media. insa daca telefonul este conectat ca telefon si ca dispozitiv de redare media, un al doilea dispozitiv nu poate fi utilizat simultan. Daca nu modificati setarile, primul dispozitiv conectat la InControl Touch Pro este considerat dispozitivul principal. Accesati Settings (setari) > All Settings (toate setarile) > Features (functii) > Bluetooth > Paired devices (dispozitive sincronizate) si faceti clic pe dispozitivul pe care doriti sa-l modificati.

Cum caut contactele din agenda telefonului?

In ecranul principal al telefonului, selectati „Contacts” (contacte). Apasati pe caseta de cautare din partea superioara a ecranului contactelor pentru a accesa tastatura si incepeti sa cautati contactul dorit. Pe masura ce tastati lista cu rezultate se actualizeaza automat. Pentru a vedea optiunile, faceti clic pe caseta „x matches” (x potriviri). Pentru a permite cel mai mare numar de contacte vizibile simultan, caseta de cautare defileaza prin lista si permite afisarea a 5 in loc de 4 elemente.
Alternativ, apasati butonul de comanda vocala de pe volan si utilizati o comanda vocala pentru a apela un numar. De exemplu:
„Call David Smith”
„Call David Smith Mobile”
„Dial 01234987654”

De ce pictograma telefonului este inca vizibila atunci cand este activat ecranul telefonului?

Daca ati sincronizat mai mult de un telefon la sistemul InControl Touch Pro si apasati aceasta pictograma, puteti comuta la alt dispozitiv pentru a efectua/primi apeluri.

De ce vehiculul nu retine telefonul meu compatibil Bluetooth si nu il sincronizeaza automat?

Cel mai probabil acest lucru se intampla din cauza ca functia de conectare automata a dispozitivului respectiv este dezactivata din setarile Bluetooth.

InControl Touch Pro poate citi cu voce tare mesajele text si e-mailurile primite?

Telefoanele cu sistem de operare Windows pot fi configurate pentru a citi cu voce tare si a raspunde la mesajele text, daca dispozitivul compatibil este conectat prin Bluetooth. Cu toate acestea, aceasta functie nu este momentan acceptata de InControl Touch Pro pentru a fi utilizata impreuna cu dispozitive Android si Apple.

MEDIA
In cadrul functiei Radio, posturile preferate sunt similare presetarilor?

Da, functia „Favourites” (preferate) a radioului afiseaza o lista unica a tuturor posturilor de radio preferate, indiferent de banda acestora, de ex. FM, AM DAB si permite navigarea usoara la postul preferat. (Sistemele anterioare solicitau comutarea intre benzi inainte de a selecta presetarea.) De asemenea, puteti adauga posturile de radio preferate sub forma de comanda rapida in una dintre paginile principale personalizate. Alternativ, apasati butonul de comanda vocala de pe volan si utilizati o comanda vocala pentru a gasi postul.

Cum adaug un post de radio in lista posturilor preferate?

Din ecranul „Now playing” (redare acum) sau din ”Find list” (gasire lista) posturi de radio, apasati pe pictograma stea. Cand pictograma comuta de la un contur la o pictograma plina inseamna ca postul a fost adaugat in lista posturilor preferate. Posturile sunt prezentate in ordinea in care au fost adaugate.Din ecranul „Now playing” (redare acum) sau din ”Find list” (gasire lista) posturi de radio, apasati pe pictograma stea. Cand pictograma comuta de la un contur la o pictograma plina inseamna ca postul a fost adaugat in lista posturilor preferate. Posturile sunt prezentate in ordinea in care au fost adaugate.

Pot modifica ordinea de afisare in lista posturilor preferate?

Da. Apasati pictograma de modificare din partea inferioara a ecranului si apoi apasati si trageti postul intr-o alta pozitie din lista. (Aceasta operatie poate fi efectuata numai atunci cand vehiculul stationeaza.)

Cum elimin un post din lista posturilor preferate?

Apasati pe pictograma stea – dupa ce revine la un contur, postul respectiv nu se mai regaseste in lista posturilor preferate.

Am selectat afisarea carusel, de ce muzica mea este afisata sub forma de lista?

Afisarea carusel este acceptata numai pentru biblioteca media si stick-uri USB.

Cum schimb postul de radio in timp ce sunt in meniul media?

Din Media puteti trage la stanga/dreapta peste centrul ecranului tactil pentru a schimba posturile de radio, canalele TV sau piesa curenta redata.

Pot extrage CD-uri in biblioteca media a sistemului Touch Pro?

Din Media puteti trage la stanga/dreapta peste centrul ecranului tactil pentru a schimba posturile de radio, canalele TV sau piesa curenta redata.

Baza de date Gracenote poate fi actualizata pentru a include albumele noi lansate?

Pentru ultimele actualizari software contactati dealerul.

Cum sunt organizate posturile de radio FM in biblioteca media?

Atunci cand selectati optiunea „Find” (gasire) din ecranul radio „Now Playing” (redare acum) se afiseaza o lista a tuturor posturilor de radio FM disponibile, in functie de frecventa. Cu toate acestea, daca doriti sa reordonati lista in functie de numele posturilor, puteti schimba acest lucru din Radio Settings (setari radio).

Atunci cand introduc un DVD in aparat de ce redarea nu incepe automat?

Pentru a evita intreruperea sursei media redate in momentul respectiv. Aceasta functie este utila in special la vehiculele echipate cu sistem multimedia pentru locurile din spate. in acest caz, pentru a nu-i deranja pe ceilalti pasageri, DVD-ul poate fi redat pe ecranele din spate cu sonorul prin castile wireless.

Atunci cand este afisat ecranul de redare media si apas butonul de pornire ecranul nu se stinge, ci apare ecranul principal. De ce?

Pentru un plus de confort apare automat ecranul principal si va ajuta sa accesati alta functie.

Pot controla si monitoriza din partea din fata a vehiculului continutul redat pe ecranele din spate?

Da, selectati ecranul de redare media de la ecranul tactil din fata si apasati pe „rear media” (media spate). Apoi puteti vedea ce este redat pe fiecare ecran. Din acest ecran pasagerul din fata poate, de asemenea, modifica sursele media si/sau canalele/posturile/piesele, in functie de sursa activata. De asemenea, soferul poate alege sa asculte sursa audio redata de sistemul multimedia spate prin intermediul sistemului audio. in acest moment numai pasagerii din spate pot controla volumul sunetului in habitaclu. Retineti ca pasagerii din fata sau din spate nu pot avea acces simultan la controlul volumului. Volumul nu poate fi reglat simultan de pe locurile din fata si din spate ale vehiculului.

In ecranul de supervizare a sistemului multimedia spate, ce rol are butonul de blocare?

Acesta blocheaza telecomanda si impiedica pasagerii din spate sa schimbe canalul sau sa modifice volumul. Aceasta functie poate fi utila in special daca la bord se afla copii mici.

Pot dezactiva/regla volumul sistemului audio in habitaclu de pe locurile din spate?

Daca sunetul este redat prin intermediul sistemului audio al vehiculului, pasagerii din spate pot controla volumul. Telecomanda poate fi utilizata pentru a regla sau dezactiva volumul, dupa caz. Atunci cand sunetul sistemului multimedia spate este redat prin castile wireless, controlul volumului se face din partea laterala a castilor.

Ce functii sunt disponibile pentru noul sistem multimedia spate?

Sistemul multimedia spate disponibil pentru noul Land Rover XJ include urmatoarele:
2 ecrane HD in format 16:9, cu diagonala de 10,2”, care se pot ascunde atunci cand nu sunt utilizate
Un design complet nou al interfetei utilizatorului
O gama diversificata de functii de conectivitate, pentru diferite dispozitive cum ar fi smartphone-uri/tablete:
2x interfete USB 3.0
1x interfata HDMI
1x intrare cu dublu rol HDMI/MHL
Comenzi pe ecran pentru functiile multimedia, de climatizare si pentru scaunele incalzite/ventilate (in functie de echiparea vehiculului)
Comenzi de supervizare pentru pasagerii din fata, care pot controla sau monitoriza utilizarea
Casti wireless cu suport pentru sunet surround virtual Dolby

Sistemul de navigatie nou include urmatoarele functii:
Informatii de stare complete pentru intreaga calatorie
Posibilitati diverse de cautare si rasfoire a hartii
Imagini din satelit (este necesara o conexiune la internet)
O functie care permite pasagerilor din spate sa propuna soferului destinatii

Atunci cand utilizez InControl Apps, de ce sunetul este redat prin difuzorul telefonului Android si nu de sistemul audio al vehiculului?

Telefoanele Android trebuie conectate la InControl Touch Pro atat prin Bluetooth, cat si prin cablu USB.

Care este capacitatea maxima de stocare a stick-urilor USB utilizate?

Maxim 128 GB. Retineti ca, inainte de a putea fi utilizat, stick-ul USB trebuie reformatat in sistem FAT32. Asigurati-va ca salvati datele de pe stick-ul USB, deoarece reformatarea va sterge toate datele.

Pot utiliza dispozitive de stocare media portabile?

Nu recomandam acest lucru, deoarece consumul de curent al acestor dispozitive variaza semnificativ.

Care sunt formatele audio si video acceptate pentru a fi redate?

InControl Touch Pro accepta o gama diversificata de formate audio si video, printre care:
Formate audio: AAC, Dolby, DTS, FLAC, MPEG 1, 2, 3, WMA, PCM, WAV, Apple Lossless
Formate video: AVI, DV, 1, 2, 4 inclusiv DivX, Xvid si QuickTime, H.263, H.264, WMV, MKV

Se accepta USB 3.0?

Da.

INAPOI LA ASISTENTA INCONTROL

Pe masura ce se dezvolta aplicatia InControl, este posibil sa fie incluse optional anumite functii, tinand cont de piata sau de varianta de motorizare. Pentru disponibilitate si conditiile complete luati legatura cu dealer-ul local Jaguar. Anumite functii solicita existenta unei cartele SIM si a unui contract de date corespunzator, care solicita abonarea dupa termenul initial recomandat de dealer. Conectivitatea in reteaua mobila nu poate fi garantata in toate locatiile.

ASISTENTA LAND ROVER INCONTROL
SITE-UL MY LAND ROVER INCONTROL
Creati un cont My Land Rover InControl si conectati-va, pentru a personaliza preferintele si a gestiona functiile InControl.
ACCESATI SITE-UL MY LAND ROVER INCONTROL
ASISTENTA LAND ROVER INCONTROL
Ne face placere sa va ajutam cu raspunsuri la intrebari sau cu alte informatii despre Land Rover InControl.
CONTACT
TERMENI SI CONDITII
Accesati termenii si conditiile si politica de confidentialitate Land Rover InControl.
EXPLORATI TERMENII SI CONDITIILE
TERMENI SI CONDITII
Aflati mai multe despre termenii si conditiile Land Rover InControl
COMPARATI VEHICULELE NOASTRE
Adăugați până la trei modele de comparat
PROGRAMATI UN TEST DRIVE
Programati un Test - Drive la cel mai apropiat Dealer
CONTACT
Discutati despre sistemul InControl cu cel mai apropiat dealer