MOTOR DIESEL NOU, ELECTRIC SAU PE BENZINA?

Motorizarile pe benzina si cele noi diesel sunt cele mai nepoluante si mai eficiente realizate de Land Rover pana acum. Noua motorizare electrica Land Rover este o poarta deschisa spre viitor. Care varianta este potrivita pentru dvs.?

ALEGEREA ESTE A DVS.
MOTOR DIESEL NOU
Mai nepoluate decat pana acum, motoarele diesel Land Rover actuale ofera un consum mai redus de combustibil si un cuplu motor potrivit pentru deplasarile in off-road si tractare. Este o combinatie care asigura performante sporite pe distante lungi.
BENZINA
Cu un comportament dinamic si agil, noile motoare pe benzina continua traditia Land Rover privind sportivitatea si asigura in acelasi timp consum de combustibil si emisii de CO2 reduse.
ELECTRIC (EV)
Grupurile motopropulsoare Land Rover complet electrice asigura performante ridicate si zero emisii de noxe. Propulsat de 2 motoare electrice si de o baterie care se incarca utilizand energia recuperata prin franare si o priza de incarcare, EV este viitorul gamei Land Rover la clasa vehiculelor electrice.
PRINCIPALELE AVANTAJE ALE NOILOR MOTORIZARI DIESEL, PE BENZINA SI ELECTRICE
DIESEL
BENZINA
ELECTRIC (EV)
EMISII REDUSE DE CO<sub>2</sb>
Noile motoare diesel Land Rover genereaza emisii de CO2 aproximativ cu 20% mai reduse decat cele pe benzina. De fapt, din 2002, clientii de motoare diesel au asigurat reducerea cu aproximativ 3 milioane de tone a cantitatii de CO2 din atmosfera.
RESPECTA NORMELE EU6D-TEMP SI CELE PRIVIND EMISIILE IN CONDITII REALE DE DEPLASARE (RDE)
Noile modele diesel Land Rover respecta normele EU6d-Temp si cele privind emisiile in conditii reale de deplasare (RDE), reducand semnificativ emisiile, in toate conditiile de deplasare. Acest lucru inseamna ca sunt exonerate de la plata taxelor de transport din zonele cu restrictii foarte exigente privind emisiile (UEZ).
EMISII REDUSE DE OXIZI DE AZOT (NO<sub>x</sub>)
Din septembrie 2015, toate modelele diesel Land Rover sunt echipate cu sistem avansat de tratare ulterioara a gazelor de esapament (respectiv AdBlue), cu reducere catalitica selectiva (SCR), care permite reducerea semnificativa a emisiilor de NOx.
AFLATI MAI MULTE
CONSUM MAI MIC DE COMBUSTIBIL
Motoarele diesel obtin un consum de combustibil mai mic cu aproximativ 20% decat cele echivalente pe benzina. Deci daca parcurgeti frecvent mai mult de 20.000 km, s-ar putea sa reprezinte o optiune mai economica.
RESPECTA NORMELE EU6D-TEMP SI CELE PRIVIND EMISIILE IN CONDITII REALE DE DEPLASARE (RDE)
Noile vehicule Land Rover pe benzina respecta normele EU6d-Temp si cele privind emisiile in conditii reale de deplasare (RDE), reducand semnificativ emisiile, in toate conditiile de deplasare. Acest lucru inseamna ca sunt exonerate de la plata taxelor de transport din zonele cu restrictii foarte exigente privind emisiile (UEZ).
O EXPERIENTA DE CONDUS DINAMICA
Prin dezvoltarea liniara a puterii si raspunsul rapid, motoarele pe benzina Land Rover sunt mai potrivite unui stil de condus alert. Acestea se remarca prin imbinarea perfecta intre performantele excelente si sunetul sportiv la toate regimurile de turatie.
EMISII REDUSE DE PARTICULE
Cele mai noi motoare pe benzina Land Rover sunt echipate cu filtre foarte eficiente, care capteaza si stocheaza particulele ultrafine din gazele de esapament. Acest lucru permite reducerea emisiilor de noxe emise in atmosfera.
COSTURI INITIALE MAI MICI
Desi de obicei motoarele diesel sunt mai eficiente, motoarele echivalente pe benzina prezinta costuri initiale mai mici si se pot dovedi de multe ori o alegere mai inspirata pentru soferii care circula mai putin si efectueaza calatorii mai scurte.
ZERO EMISII DE NOXE
Cu zero emisii de CO2 in timpul utilizarii si o autonomie maxima de 470 km pe incarcare, modelul Land Rover nu este doar mai economic in exploatare, ci este si nepoluant. Cu tot mai multe surse de energie regenerabila, Land Rover devine tot mai ecologic in fiecare an.
CONFORT SI ACCESIBILITATE
In multe orase, vehiculele electrice au inceput sa poata utiliza benzile si locurile de parcare unde accesul altor vehicule este interzis. De asemenea, sunt exonerate de la plata oricaror taxe in functie de emisii.
STIMULENTE GUVERNAMENTALE
Vehiculele electrice beneficiaza de avantaje oferite de guvern, autoritatile locale si companiile care sustin tranzitia catre cele mai nepoluante grupuri motopropulsoare de pana acum. Printre acestea se numara taxe mai mici decat cele pentru variantele echivalente diesel si pe benzina.
COSTURI DE EXPLOATARE REDUSE
Costul relativ redus al electricitatii asigura vehiculelor pur electrice un cost mai mic de realimentare. Iar datorita numarului mai mic de piese aflate in miscare ale grupului motopropulsor, costurile de intretinere ale acestora sunt mai mici.
ACCESATI INTREBARILE FRECVENTE
Ce este un grup motopropulsor?

Grupul motopropulsor al unui vehicul este format din toate componentele care transforma o sursa de energie (combustibil/baterie) in miscare, cu ajutorul motorului termic/electric, transmisiei, planetarelor, diferentialelor si puntilor.

Cele mai populare grupuri motopropulsoare sunt cele pe benzina, diesel, vehicul electric alimentat de baterie (BEV) si vehicul electric hibrid, cu conectare la priza (PHEV).

Cat dureaza reincarcarea unui vehicul electric?

Land Rover este echipat la bord cu un incarcator monofazic de 7kW CA, care permite incarcarea completa a bateriei vehiculului peste noapte si asigura o autonomie maxima de 35 km in urma incarcarii timp de o ora. Cea mai rapida si mai comoda modalitate de incarcare la domiciliu este cu ajutorul unui panou de incarcare, care poate restabili energia consumata in timpul drumurilor zilnice obisnuite, in mai putin de 2 ore.

La utilizarea unei prize obisnuite, durata de incarcare este mai mare decat in cazului utilizarii unei statii de incarcare (si autonomia este mai redusa cu pana la 11 km in urma incarcarii timp de o ora), dar permite o incarcare suficienta pentru parcurgerea unei distantei medii zilnice de 61 km, daca vehiculul este incarcat peste noapte.

Departe de domiciliu, cea mai buna modalitate de incarcare rapida a bateriei in timpul calatoriilor lungi este cu ajutorul incarcatoarelor CC publice - un incarcator obisnuit de 50 kW poate asigura o autonomie maxima de 270 km in urma incarcarii timp de o ora. Unele retele ofera deja incarcatoare mai rapide, de 100-150 kW, iar majoritatea retelelor vor fi modernizate in viitorul apropiat.

Care este autonomia unui vehicul electric?

Datorita bateriei litiu-ion performante, cu o capacitate de 90 kWh, Land Rover are o autonomie de 470 km*, conform procedurii de testare a vehiculelor usoare, armonizate la nivel mondial (WLTP).

WLTP este un proces care masoara consumul de combustibil, de energie, autonomia si emisiile vehiculelor de pasageri din Europa. Acesta este proiectat pentru a furniza valori mai apropiate de cele reale.

Care sunt dezavantajele motoarelor diesel fata de cele pe benzina?

Densitatea energetica mai mare a combustibilului si modul in care aceasta este eliberat in timpul arderii permite motoarelor diesel sa obtina un consum mai mic de combustibil. Daca parcurgeti mai mult de 20.000 km, s-ar putea sa reprezinte o optiune mai economica.

In general, un motor diesel dispune de mai mult cuplu decat un motor pe benzina, iar acest lucru inseamna ca puterea pe care o transmite este mai potrivita pentru deplasarea in off-road sau pentru tractare.

Cum reduce Jaguar Land Rover emisiile vehiculelor?

Jaguar Land Rover a investit peste 1 miliard £ in centrul modern de productie motoare, pentru a dezvolta o gama mai eficienta de motorizari diesel si pe benzina.

Sunt motoarele diesel nepoluante?

Incepand din septembrie 2018, toate motoarele Land Rover de pe pietele UE si EEA respecta normele exigente EU6d-Temp si cele privind emisiile in conditii reale de deplasare (RDE). Acest lucru inseamna ca noile motoare diesel Land Rover sunt atat de nepoluante, incat pot parcurge fara taxe suplimentare zonele cu restrictii foarte exigente privind emisiile, care presupun plata unei taxe de catre soferii care conduc vehicule cu emisii ridicate de noxe.

Prin realizarea celor mai nepoluante motoare de pana acum, reducem semnificativ impactul asupra mediului.

Ce este filtrul de particule si de ce este important?

Pentru a respecta normele de poluare exigente care au intrat in vigoare in 2009, toate vehiculele diesel noi sunt echipate cu filtru gaze de esapament. Acestea mai sunt cunoscute si ca filtre de particule (DPF). Filtrele de particule capteaza si stocheaza in mod eficient particulele de cenusa din gazele de esapament si permit reducerea emisiilor de noxe.

TRIMITETI-MI INFORMATII
Inscrieti-va pentru a primi ultimele stiri de la Land Rover
ACCESORII
Personalizati-va masina Land Rover cu o gama variata de accesorii concepute special pentru modelul dumneavoastra.
DESCARCATI O BROSURA
Aflati toate informatiile descarcand brosura de produs
CONTACTATI-NE
Contactati-ne pentru a va oferi informatiile de care aveti nevoie

*Valorile autonomiei vehiculului electric au la baza vehiculul de serie, pe un traseu standardizat. Autonomia reala variaza in functie de starea vehiculului si bateriei, traseul real, conditiile de deplasare si stilul de condus.
Valorile furnizate sunt rezultate din testele oficiale realizate de producator in conformitate cu legislatia UE. Numai in scop comparativ. Este posibil ca valorile reale sa fie diferite. Valorile consumului de combustibil si emisiilor de CO2 pot varia in functie de roti si echipamentele optionale din dotare. WLTP este noul test oficial UE utilizat pentru calcularea valorilor standardizate ale consumului de combustibil si emisiilor de CO2 ale vehiculelor de pasageri. Masoara consumul de combustibil, de energie, autonomia si emisiile. Acesta este proiectat pentru a furniza valori mai apropiate de cele reale. Testeaza vehiculele dotate cu echipamente optionale si utilizeaza o procedura de testare si un stil de condus mai exigente.