PROJECT HERO: LAND ROVER SI CRUCEA ROSIE

PROJECT HERO: LAND ROVER SI CRUCEA ROSIE

Divizia de vehicule speciale Jaguar Land Rover (SVO) a proiectat si realizat o versiune speciala a noului Land Rover Discovery, care va fi utilizat de Crucea Rosie din Austria. „Project Hero” a fost prezentat pentru prima data presei internationale la Salonul Auto de la Geneva.


Project Hero este un vehicul de comunicatii avansat, creat pentru a sustine parteneriatul Jaguar Land Rover cu Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC), cea mai mare organizatie umanitara din lume. SVO a colaborat cu Crucea Rosie din Austria pentru a realiza un Land Rover special, care va fi utilizat de echipajele lor de urgenta. Obiectivul este de a ajuta Crucea Rosie sa salveze vieti, prin reducerea timpului de raspuns la dezastre.


Land Rover sustine Crucea Rosie inca din 1954, furnizand IFRC 120 de vehicule pentru a fi trimise in toate colturile lumii. Project Hero este primul si este echipat cu o drona montata pe plafon. Sistemul de aterizare perfect integrat, cu tehnologie de fixare magnetica si centrare automata, este o premiera mondiala care permite dronei sa aterizeze pe Project Hero in timpul deplasarii.Drona imbunatateste capabilitatile recunoscute ale noului Discovery. Din zbor, drona poate transmite echipajelor de urgenta ale Crucii Rosii imagini in timp real, ajutandu-le sa raspunda mai rapid si mai eficient in cazul unor alunecari de teren, cutremure, inundatii si avalanse. Schimbarile bruste ale peisajului pot face hartile nefolositoare, iar acest lucru sporeste pericolul si dificultatea gasirii si salvarii supravietuitorilor, asa ca imaginea panoramica furnizata de drona va permite salvatorilor sa cerceteze locatia respectiva de la o distanta de siguranta.


John Edwards, director general activitati speciale Jaguar Land Rover a spus: „Land Rover si echipa de ingineri si designeri SVO se mandresc sa fie alaturi de cauza umanitara extraordinara sustinuta de IFRC si membrii sai.


„Noul Discovery este un SUV tot teren extraordinar, iar Project Hero este combinatia optima intre capabilitati imbunatatite si tehnologie inovatoare. Speram sa ajutam Crucea Rosie sa salveze vieti in situatii de urgenta.”Dr Jemilah Mahmood, asistent secretar general IFRC pentru parteneriate, a spus: „Multumim Land Rover pentru sustinerea generoasa din ultimii 60 de ani si ne mandrim ca parteneriatul nostru ambitios la nivel global a transformat vietile a milioane de oameni, de pe 4 continente.


„Parteneriatul sustine comunitatile din lume pentru a deveni mai rezistente in fata calamitatilor naturale precum musonii, inundatiile si cutremurele.


„Project Hero imbina experienta acumulata in domeniu a Crucii Rosii si Land Rover, pentru a crea un vehicul cu adevarat special, care speram ca va putea face diferenta in operatiunile de salvare cele mai dificile.”Project Hero este bazat pe o versiune propulsata de motorul TD6 de 3,0 litri al noului Land Rover Discovery. La bordul Project Hero, pe langa drona speciala, in partea din spate a acestui vehicul aparte se regasesc:


- O podea culisanta robusta in portbagaj, care poate fi extinsa pentru a asigura o suprafata de lucru suplimentara sau pentru a proteja sarcina transportata dedesubt

- Un panou de separare in spatele scaunelor din spate, care ofera puncte de fixare pentru echipamentele suplimentare

- Lumini cu LED pozitionate strategic, pentru un plus de vizibilitate pe timp de noapte

- Prize de alimentare cu tensiune inovatoare, care accepta diferite configuratii ale stecherelor, in functie de regiune


De asemenea, Project Hero este echipat cu echipament radio performant, care permite comunicarea intr-o diversitate de situatii


Project Hero se va afla timp de 12 luni la centrul de instruire al Crucii Rosii din Erzberg, Austria, in regiunea miniera montana Eisenerz, si la Viena, incepand din iunie 2017. Drona va fi utilizata in simulari, pentru a dezvolta tehnici noi si inovatoare de gestionare a dezastrelor si pentru testari in caz de calamitati naturale complexe, inclusiv pe timp de noapte si in paduri dese. De asemenea, Project Hero va fi utilizat atunci cand Crucea Rosie asigura asistenta de urgenta in caz de dezastre naturale, cu ar fi zapada abundenta, inundatii sau accidente.