PRELUARE SI RECICLARE

Jaguar Land Rover a implementat un plan complex in vederea respectarii legislatiei UE privind casarea vehiculelor (ELV).
Directiva UE solicita ca producatorii si importatorii de vehicule sa preia toate vehiculele si bateriile de pornire existente pe piata (indiferent de data primei inmatriculari a vehiculelor), la sfarsitul duratei de exploatare, si sa le caseze intr-o maniera ecologica.
Toti producatorii de baterii din Marea Britanie sunt inregistrati la nivel central ca facand parte dintr-o organizatie care isi propune cresterea gradului de colectare/reciclare a bateriilor si prevenirea depozitarii in halde/incinerarii tuturor tipurilor de baterii, in special a bateriilor auto, operatii interzise in Marea Britanie incepand cu data de 1 ianuarie 2010.
Jaguar Land Rover este inregistrat ca producator de baterii sub codul BPRN00706.


Reglementarile privind casarea vehiculelor:

• Preluarea este gratuita pentru ultimul proprietar inregistrat si este valabila pentru toate vehiculele de pasageri cu maximum noua locuri si o masa totala maxima autorizata de 3,5 tone.
• Inainte de emiterea unui certificat de distrugere, proprietarul trebuie sa dovedeasca faptul ca are dreptul de a casa vehiculul.


Conditii de retur ale vehiculului:
Vehiculul trebuie sa fie:

• Complet si sa contina componentele esentiale, cum ar fi motorul, transmisia, caroseria, rotile si catalizatorul (daca exista in dotare). Retineti: bateriile care se defecteaza in decursul perioadei de garantie trebuie procesate conform procesului obisnuit de retur in garantie implementat de dealerii Land Rover.
• Curatat la interior (fara deseuri menajere, anvelope suplimentare etc.).
• Predat la punctul de preluare gratuita special creat in acest scop de catre producator.


Pentru lista completa a punctelor de preluare gratuita*, contactati dealerul.

Conditii de retur baterii de pornire:
Daca bateria principala de pornire a vehiculului ajunge la sfarsitul duratei de exploatare, aceasta poate fi returnata dealerului Jaguar Land Rover in momentul achizitionarii sau instalarii unei baterii noi sau predata la unul dintre urmatoarele puncte de reciclare:

• Centre de reciclare
• Centre locale de colectare pentru baterii
• Centre autorizate de preluare a vehiculelor in vederea casarii
• Puncte autorizate de reciclare a deseurilor metalice*Toate locatiile sunt licentiate de agentia de mediu ca puncte autorizate pentru casare. De asemenea, acestea indeplinesc standardele profesionale suplimentare de calitate Land Rover privind preluarea, casarea si reciclarea vehiculelor aflate la sfarsitul duratei de exploatare si pot prelua imediat vehiculul.