FEDERATIA INTERNATIONALA A CRUCII ROSII SI SEMILUNA ROSIE

Federatia Internationala a Crucii Rosii si Semiluna Rosie (IFRC) este cea mai mare retea umanitara din lume, cu 150 de milioane de asistati prin intermediul a 189 de filiale nationale, cu peste 13 milioane de voluntari.

Colaborarea indelungata cu Crucea Rosie a inceput in 1954, cand am oferit Crucii Rosii din Marea Britanie un Land Rover din seria 1 pe post de dispensar mobil in Dubai.

Colaborarea s-a consolidat in 2007, ca parte a dezvoltarii competitiei Land Rover G4. De atunci, realizarile pe plan international includ imprumutul si donarea a 120 de vehicule si acordarea de ajutor direct pentru mai mult de 800.000 de persoane. La nivel global, mai mult de 1 milion de persoane au beneficiat indirect de asistenta pe care Land Rover o acorda IFRC, cu finantari in valoare de peste 6,4 milioane € din 2007.

In 2012 s-a colectat 1 milion € pentru IFRC, prin intermediul expeditiei de 16.000 de km pana la Beijing a Land Rover-ului Discovery cu numarul 1 milion, iesit de pe portile fabricii din Solihull. Colaborarea dintre Land Rover si IFRC va contribui la indeplinirea obiectivului general al Jaguar Land Rover, de a crea oportunitati pentru 12 milioane de persoane pana in 2020, prin intermediul programului global de responsabilitate sociala a corporatiei.
Noul parteneriat pe 5 ani inseamna pentru Crucea Rosie asistenta in valoare de inca
15 milioane €.