RANGE ROVER: ISTORIA

DE MAI BINE DE 45 DE ANI, RANGE ROVER REPREZINTA STANDARDUL IN MATERIE DE LUX SI ABILITATI IN TEREN ACCIDENTAT

AFLATI MAI MULTE
45 DE ANI DE DESIGN BRITANIC

RANGE ROVER ANIVERSEAZA 45 DE ANI DE LUX, DESIGN SI INOVATII

URMARITI VIDEOCLIPUL
CjqjubWHaIo
RANGE ROVER DE-A LUNGUL TIMPULUI

EXPLORATI UNELE DINTRE CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE ALE DESIGNULUI BRITANIC DIN ULTIMII 45 DE ANI

URMARITI EVOLUTIA
ISTORICUL INOVATIILOR

In ultimii 45 de ani, Range Rover a prezentat o serie de inovatii in domeniu, pe masura ce a evoluat la modelul luxos si autentic pe care il stim

PRIMUL SUV DE LUX DIN LUME
Modelul Range Rover original a fost primul 4x4 proiectat pentru a fi la fel de performant atat pe sosea, cat si in off-road. A scos vehiculele cu tractiune integrala din noroi si le-a permis sa ruleze pe autostrada.
PRIMUL SISTEM DE CONTROL ELECTRONIC AL TRACTIUNII
Range Rover a fost primul 4x4 din lume echipat cu control electronic al tractiunii.
PRIMUL SUV DIESEL HIBRID
Cu un consum foarte redus de combustibil si emisii de CO2 cu 26% mai reduse fata de motorul diesel TDV6, Range Rover hibrid a fost primul SUV diesel hibrid din aceasta clasa.
PRIMUL SUV REALIZAT INTEGRAL DIN ALUMINIU
A patra generatie de Range Rover este primul SUV din lume realizat integral din aluminiu.
CULTURA
O OPERA DE ARTA

La putin timp dupa lansare, in 1970, Range Rover a fost primul vehicul expus la Luvru, fiind considerat o „Capodopera a designului industrial”.

UN STAR DE CINEMA

Modelele Range Rover au aparut in 1.433 de filme si emisiuni TV, printre care 4 filme din seria James Bond 007: Octopussy (1983), The Living Daylights (1987), Tomorrow Never Dies (1997) si Skyfall (2012).

PRIMA ALEGERE PENTRU PERSONALITATI

Printre personalitatile care au detinut un Range Rover se numara Maiestatea Sa Regina, muzicianul Bruce Springsteen, fostul membru al formatiei Beatles, Paul McCartney, baschetbalistul Michael Jordan si actorul Tom Cruise.

SI PENTRU CRITICI

A patra generatie de Range Rover a castigat peste 80 de premii, inclusiv masina de lux a anului, acordat de What Car? si cel mai bun SUV de lux, acordat de Edmunds.com si Forbes.

In 1970 Range Rover a fost primul SUV de lux din lume, iar 45 de ani mai tarziu continua sa fie pe primul loc. Ultimul model este cel mai atragator si sofisticat Land Rover de pana acum si imbina confortul extraordinar cu tehnologia de varf, intr-un pachet ce duce luxul la superlativ.

NICK ROGERS
DIRECTOR EXECUTIV - DEZVOLTARE PRODUS

4 GENERATII
A PATRA GENERATIE - MODELUL ACTUAL

Anul trecut Range Rover a fost primul model Land Rover echipat cu sistem All-Terrain Progress Control (ATPC) - o tehnologie in premiera mondiala, proiectata pentru a imbunatati capabilitatile in off-road, prin mentinerea automata a unei viteze de deplasare foarte reduse peste obstacole, permitand soferului sa se concentreze pe directionarea vehiculului.

ACCESATI GALERIA
A TREIA GENERATIE (2001 – 2012)

Cea de-a treia generatie de Range Rover s-a remarcat prin imbunatatiri semnificative fata de predecesorul sau, in toate domeniile. Mai mare si mai spatios, interiorul era inspirat de elementele folosite la iahturile de lux, cu ornamente din lemn si scaune confortabile. Rezultatul a fost reprezentat de unul dintre cele mai luxoase interioare de vehicul din lume.

ACCESATI GALERIA
A DOUA GENERATIE – P38A (1994 - 2001)

A doua generatie de Range Rover sau P38a – denumita astfel deoarece a fost dezvoltata in cladirea 38A a fabricii de la Solihull, UK – a fost lansata in 1994 si oferea un interior si mai luxos, precum si capabilitati imbunatatite pe sosea si in teren accidentat fata de predecesorul sau. Principalele elemente de design ii permiteau sa fie identificat imediat ca fiind un Range Rover, iar silueta consacrata, plafonul plonjant, capota articulata in fata, hayonul practic, din 2 bucati, si centura continua a caroseriei sunt elemente utilizate si la modelele actuale.

ACCESATI GALERIA
PRIMA GENERATIE – CLASSIC (1970 -1994)

Istoria Range Rover a inceput in anii 70, cand Land Rover a dorit sa revolutioneze piata vehiculelor 4x4 recreative, lansand primul SUV de lux din lume. Prima generatie, cunoscuta ca modelul Classic si disponibila initial numai in varianta cu 2 usi, a fost lansata pe piata in 1970 si dispunea de un motor V8 usor, din aluminiu, tractiune integrala permanenta si frane cu disc la toate rotile. In timpul celor 25 de ani de productie a beneficiat de numeroase variante si imbunatatiri, cum ar fi includerea in gama a unui model cu 4 usi, in 1981, si a versiunii cu transmisie automata, in 1982.

ACCESATI GALERIA
DATE SI CARACTERISTICI
POLIMER RECICLAT
Cantitatea de polimer reciclat utilizata la un Range Rover este echivalenta cu 2.137 de sticle mici.
TESTARE VIRTUALA
In timpul dezvoltarii vehiculului, simularile pe calculator au permis reducerea cu 1.207.000 a numarului de kilometri de teste in conditii reale. Echivalentul distantei de la pamant la luna.
CONSUM MAI REDUS DE COMBUSTIBIL
Motorul TDV6 care echipeaza a patra generatie de Range Rover este cu 22% mai redus comparativ cu generatia anterioara.
USOR
A patra generatie de Range Rover dispune de 50% mai putine conexiuni electrice si este cu pana la 420 de kilograme mai usoara decat generatia anterioara.
REMORCARE
Range Rover dispune de o capacitate de tractare considerabila, de pana la 3.500 kg.
CAPABILITATE
Articularea pe o distanta de 675 mm intre rotile fata si spate ale modelului Range Rover ii permite sa depaseasca obstacole dificile.
CALATORIILE
TRECATOAREA DARIEN GAP (1972)

Modelul original Range Rover din 1970 imbina manevrabilitatea pe sosea si rafinamentul excelente cu capabilitatile extraordinare in teren accidentat, iar generatiile urmatoare au pastrat aceste calitati, permitand modelului sa fie cel mai apreciat SUV de lux de pe piata.
In 1972, Range Rover a fost primul vehicul care a strabatut cele 2 Americi, intr-o expeditie de 28.000 de kilometri organizata de armata britanica. Aceasta a inclus parcurgerea periculoasei trecatori Darien Gap din America de Sud.

TRAVERSAREA DESERTULUI SAHARA (1974)

Reputatia modelului Range Rover privind capabilitatile extraordinare in teren accidentat a fost consolidata de o serie de teste de anduranta foarte exigente. Parcurgerea trecatorii Darien Gap a fost urmata in 1974 de traversarea desertului Sahara, prin parcurgerea unei distante de 12.000 km in 100 de zile.

MARATONUL LONDRA - SYDNEY (1977)

In 1977, Range Rover si-a consolidat reputatia, castigand maratonul Londra - Sydney la clasa 4x4, parcurgand o distanta de 30.000 km.

RALIUL PARIS – DAKAR (1979 SI 1981)

Range Rover s-a remarcat prin castigarea primei editii a raliului Paris – Dakar, in 1979, urmata de o noua victorie, in 1981.
Apoi, in 1985, „Bullet”, un model Range Rover cu motor diesel, a depasit 27 de recorduri de viteza, dovedind capabilitatile de all-rounder specifice Land Rover.

DRUMUL MATASII (2013)

3 modele Range Rover cu propulsie hibrida au pornit intr-o expeditie de 15.000 km pe vechiul drum al matasii, din UK pana in India.

URMARITI VIDEOCLIPUL
RANGE ROVER

Cel mai performant si mai luxos model.

DESCARCATI BROSURA
INSCRIETI-VA PENTRU STIRI LAND ROVER

In momentul lansarii, acum 45 de ani, Range Rover a schimbat modul in care soferii se puteau deplasa in off-road. De-a lungul timpului a devenit unul dintre cei mai veritabili exponenti ai designului britanic. Fiti la curent cu noutatile Range Rover, pe masura prezentarii acestora.

TRIMITETI-MI INFORMATII
PROGRAMATI O ZI PENTRU TESTE
Testati calitatile Land Rover in teren accidentat, impreuna cu expertii nostri
PROGRAMATI UN TEST DRIVE
Programati un test drive pe asfalt, la cel mai apropiat dealer
CONTACT
Ne puteti contacta telefonic, online sau prin retelele sociale
TRIMITETI-MI INFORMATII
Inscrieti-va pentru a primi ultimele stiri Land Rover