Multimedia

 • SISTEM AUDIO DIGITAL SURROUND MERIDIANTM
  SISTEM AUDIO DIGITAL SURROUND MERIDIANTM

  Land Rover a colaborat cu Meridian, un lider mondial in tehnologia audio si procesarea digitala a sunetului de inalta performanta, pentru a dezvolta sisteme audio performante pentru Discovery Sport. Sistemul audio digital surround Meridian, cu o putere de 825 W, disponibil optional, dispune de 16 difuzoare, subwoofer cu 2 canale si ofera o calitate exceptionala a auditiei, cu sunete inalte clare si sunete joase patrunzatoare. Astfel, puteti regla sunetul in functie de preferintele personale.

 • INCONTROL TOUCH SI TOUCH PRO
  INCONTROL TOUCH SI TOUCH PRO

  InControl este gama noastra de tehnologii avansate care va permite sa va conectati la lumea digitala si la vehiculul dvs., atunci cand nu va aflati la volan. Aceste sisteme pot fi imbunatatite cu ajutorul pachetelor de conectivitate asociate: InControl Connect si Connect Pro.

 • INCONTROL CONNECT SI CONNECT PRO
  INCONTROL CONNECT SI CONNECT PRO

  Aceste pachete tehnologice suplimentare imbunatatesc si mai mult confortul si conectivitatea vehiculului. InControl Apps va permite sa imbunatatiti aspectele experientei la volan, cu ajutorul aplicatiilor instalate pe smartphone si a ecranului tactil cu diagonala de 10”. In plus, Remote Premium va permite sa monitorizati vehiculul si sa interactionati cu acesta. Functiile hotspot Wi-Fi si InControl Pro Services va permit sa ramaneti conectat la mediul inconjurator. Veti avea o viata mai usoara, atat la lucru, cat si in timpul liber.

 • INCONTROL PROTECT
  INCONTROL PROTECT

  Smartphone-ul joaca rolul unui portal de conectare la modelul Land Rover, cu ajutorul InControl Protect. Puteti verifica de la distanta nivelul combustibilului, gasi vehiculul intr-o parcare aglomerata, inregistra calatoriile si chiar verifica daca nu cumva ati lasat un geam deschis. De asemenea, este inclus serviciul optimizat de asistenta rutiera Land Rover care, in cazul putin probabil al unei defectiuni, poate transmite companiei de asistenta rutiera informatii despre diagnoza si locatie. In cazul accidentelor grave, apelul SOS de urgenta transmite serviciilor de urgenta locatia dvs.

 • INCONTROL SECURE
  INCONTROL SECURE

  Daca o persoana patrunde neautorizat in vehicul sau incearca sa-l deplaseze ilegal, se activeaza InControl Secure in momentul declansarii InControl Protect. Sunteti avertizat, iar vehiculul este urmarit pana cand locatia sa este identificata de autoritatile responsabile, in vederea recuperarii. Chiar daca vehiculul este furat cu cheia, puteti instiinta centrul de asistenta pentru urmarire, prin intermediul aplicatiei InControl Remote.

 • SISTEM MULTIMEDIA SPATE
  SISTEM MULTIMEDIA SPATE

  Pasagerii de pe locurile din spate ale vehiculului dispun de propriul sistem de divertisment, cu 2 ecrane cu diagonala de 8”, incorporate in tetierele din fata. Cu o pereche de casti digitale WhiteFire®, un port USB pentru randul 2 de scaune si o telecomanda dedicata, pasagerii pot alege intre filme, muzica, jocuri sau chiar televizor.

Inovatie

 • MOTORUL INGENIUM
  MOTORUL INGENIUM

  Noul motor a fost proiectat si realizat pentru a asigura performante excelente, eficienta imbunatatita si un rafinament de neegalat. In general cu 20 de kg mai usor decat motoarele din generatia anterioara, este disponibil in variantele de 150 si 180 CP, cu tractiune pe fata sau integrala si poate fi cuplat la o transmisie manuala cu 6 trepte sau automata cu 9 trepte. Frecarile interne sunt cu 17% mai reduse decat la motoarele diesel din generatia anterioara, iar intervalele de service au fost prelungite de la 16.000 la 21.000 de mile, la modelele cu tractiune integrala.

 • SUSPENSIE USOARA
  SUSPENSIE USOARA

  Realizate din aluminiu si otel usor, ansamblurile arc-amortizor cu tehnologie avansata de gestionare a detentei permit reducerea zgomotului resimtit in habitaclu ca urmare a unui impact. De asemenea, sistemul permite preluarea aproape in intregime a denivelarilor suprafetei de rulare, care nu sunt resimtite in directie sau in sasiu.

Performante

 • SUSPENSIE ADAPTIVA DINAMIC
  SUSPENSIE ADAPTIVA DINAMIC

  Suspensia adaptiva dinamic asigura un echilibru optim intre confort si stabilitate la rulare. Acest lucru este realizat prin monitorizarea de cel putin 1000 de ori pe secunda a miscarilor vehiculului si reglarea setarilor amortizoarelor intre moale si tare, in functie de solicitarile soferului si de suprafata de rulare. Acest lucru are loc practic instantaneu, pentru a asigura minimizarea ruliului caroseriei si imbunatatirea controlului si a comportamentului rutier. Sistemul detecteaza conditiile de deplasare in off-road si optimizeaza corespunzator rata de amortizare.

 • VECTORIZARE CUPLU PRIN FRANARE
  VECTORIZARE CUPLU PRIN FRANARE

  Acest sistem imbunatateste agilitatea si stabilitatea vehiculului la abordarea virajelor. Monitorizeaza si echilibreaza continuu distributia cuplului motor la toate rotile, pentru a imbunatati aderenta si manevrabilitatea pe sosea si in off‑road. De asemenea, sistemul poate reduce unghiul de bracaj al volanului si tendinta de subvirare, prin franarea rotii spate de pe interiorul virajului, in vederea transferarii unui cuplu mai mare catre roata exterioara si imbunatatirii stabilitatii.

 • MOD ECO
  MOD ECO

  Daca este activata, aceasta functie standard prioritizeaza cele mai eficiente setari ale cutiei de viteze automate, transmisiei active, incalzirii si aerului conditionat, pentru a minimiza consumul de combustibil si emisiile de CO2. Datele ECO asigura soferului informatii relevante prin intermediul ecranului tactil, pentru ca acesta sa poata adopta un stil de condus mai economic.

 • TRANSMISIE AUTOMATA CU 9 TREPTE
  TRANSMISIE AUTOMATA CU 9 TREPTE

  Transmisia automata, compacta si usoara, cu 9 trepte, asigura optimizarea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2, precum si un control imbunatatit in conditii de aderenta redusa. La fel si in timpul tractarii, cu ajutorul primei trepte cu un raport de transmisie foarte scurt. Transmisia este foarte robusta si completeaza perfect capacitatile vehiculului in off-road, oferind in acelasi timp un nivel ridicat de rafinament si eficienta.

Capabilitati

 • TERRAIN RESPONSE
  TERRAIN RESPONSE

  Terrain Response potenteaza capabilitatile in off-road. Sistemul optimizeaza motorul, transmisia, diferentialele si sasiul, pentru a maximiza manevrabilitatea, confortul si tractiunea, indiferent de suprafata de deplasare. Selectati modul potrivit pentru conditiile de deplasare: general, iarba/pietris/zapada, noroi/santuri si nisip. Vehiculul ofera in orice situatie un comportament rutier sigur si previzibil.

 • CONTROL LA FRANAREA IN PANTA
  CONTROL LA FRANAREA IN PANTA

  Similar sistemului de asistenta la pornirea din panta, acest sistem previne accelerarea prea rapida a vehiculului. Daca vehiculul se opreste si porneste din panta, sistemul mentine franele actionate si le dezactiveaza treptat, in timp ce porniti de pe loc.

 • ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
  ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

  Sistemul All-Terrain Progress Control (ATPC) functioneaza la viteze foarte reduse, cuprinse intre 1,8 km/h si 30 km/h si permite soferului mentinerea unei viteze constante in conditii dificile, pentru ca acesta sa se poata concentra asupra manevrarii volanului si ocolirii obstacolelor. De asemenea, va permite sa porniti lin de pe loc si de pe suprafete cu aderenta redusa, cum ar fi gheata, zapada sau iarba uda.

 • TRANSMISIE ACTIVA
  TRANSMISIE ACTIVA

  Disponibil optional pentru motorizarile TD4 de 180 CP si Si4, acest sistem este foarte important, atat la deplasarea pe drumuri asfaltate, cat si in off‑road. De multe ori, la deplasarea pe drumuri asfaltate, poate deconecta transmisia spate, in vederea reducerii consumului de combustibil. Daca aderenta se modifica in timpul acceleratiilor puternice, o conecteaza automat si imperceptibil, in 300 de milisecunde. Un afisaj separat de pe ecranul tactil se asigura ca detineti intotdeauna controlul.

 • CONTROL LA COBORAREA PANTELOR
  CONTROL LA COBORAREA PANTELOR

  Sistemul patentat Land Rover de control la coborarea pantelor (HDC) este disponibil in echiparea standard a tuturor modelelor cu tractiune integrala. Acesta asista la coborarea pantelor abrupte, prin mentinerea unei viteze constante si franarea separata a fiecarei roti. Sistemul functioneaza automat, pentru a reduce viteza vehiculului si a o mentine la o valoare potrivita, in functie de treapta de viteza selectata si de pozitia pedalei de acceleratie.

 • DETECTAREA ADANCIMII VADULUI
  DETECTAREA ADANCIMII VADULUI

  Mai multa siguranta la trecerea unui parau, a unui vad sau la traversarea unei zone inundate. Detectarea adancimii vadului masoara adancimea apei cu ajutorul senzorilor din partea inferioara a oglinzilor exterioare si ofera informatii in timp real cu privire la vehicul. Aceste date si adancimea maxima admisa a vadului sunt afisate pe ecranul tactil si ofera informatii exacte, pentru a putea lua deciziile potrivite.

Sisteme de asistenta pentru sofer

 • ASISTENTA LA PASTRAREA BENZII DE RULARE SI MONITORIZARE STARE SOFER
  ASISTENTA LA PASTRAREA BENZII DE RULARE SI MONITORIZARE STARE SOFER

  Aceasta tehnologie detecteaza daca vehiculul paraseste neintentionat banda de rulare si corecteaza usor traiectoria. Monitorizarea starii soferului detecteaza primele semne de oboseala si va avertizeaza insistent sa luati o pauza.

 • CONTROL ADAPTIV VITEZA DE CROAZIERA SI ASISTENTA LA DEPLASAREA IN COLOANA
  CONTROL ADAPTIV VITEZA DE CROAZIERA SI ASISTENTA LA DEPLASAREA IN COLOANA

  Atunci cand va deplasati pe autostrada sau in trafic aglomerat, acest sistem permite pastrarea unei distante sigure pana la vehiculul din fata, daca acesta incetineste sau se opreste. Daca vehiculul din fata accelereaza, noul Discovery Sport il urmeaza.

 • FRANARE DE URGENTA AUTONOMA
  FRANARE DE URGENTA AUTONOMA

  Daca se detecteaza un risc de coliziune, sistemul afiseaza o avertizare „coliziune in fata” si va da timp pentru a lua masuri. Daca nu luati nicio masura, sistemul actioneaza franele, pentru a reduce gravitatea impactului.

 • MONITORIZARE UNGHI MORT CU DETECTARE TRAFIC DIN SPATE
  MONITORIZARE UNGHI MORT CU DETECTARE TRAFIC DIN SPATE

  Aceasta tehnologie va avertizeaza daca in aceasta pozitie se afla vehicule sau daca de aceasta zona se apropie rapid din spate alte vehicule. Face acest lucru prin intermediul unei mici lampi de avertizare, aflata in oglinda retrovizoare exterioara respectiva. Detectarea traficului din spate va avertizeaza cu privire la pericolele care se apropie de partile laterale ale vehiculului, prin intermediul avertizarilor sonore si vizuale. Astfel veti sti ce se afla in spate si cand nu aveti vizibilitate.

 • ASISTENTA INTELIGENTA LA PARCARE
  ASISTENTA INTELIGENTA LA PARCARE

  Sistemul de asistenta la parcare Land Rover permite efectuarea cu usurinta a manevrelor de parcare laterala si perpendiculara, prin directionarea vehiculului intr-un loc de parcare corespunzator. Trebuie doar sa selectati treapta de viteza potrivita si sa controlati viteza vehiculului si pedalele de acceleratie si de frana. Acest sistem va va ghida si la iesirea din parcare si permite astfel o manevrare mai usoara. Schemele si notificarile va ghideaza pe durata manevrelor.

 • SISTEM DE CAMERE VIDEO PERIMETRALE
  SISTEM DE CAMERE VIDEO PERIMETRALE

  Oferind o imagine de 360° a vehiculului, camerele video ale acestui sistem ajuta la diferite manevre, de la tractare la parcarea la bordura si intrarea si iesirea dintr-un loc de parcare. De asemenea, puteti mari/micsora si panorama, pentru a vedea obiecte care este posibil sa nu se afle in campul dvs. vizual, pentru a putea lua masurile corespunzatoare; informatiile relevante apar pe ecranul tactil.

Confort

 • SCAUNE FATA INCALZITE SI VENTILATE
  SCAUNE FATA INCALZITE SI VENTILATE

  Pe timp de vara sau de iarna, scaunele din fata incalzite si ventilate asigura confortul pasagerilor respectivi. Aerul conditionat este directionat de un ventilator prin conducte in sezutul scaunului, incalzind sau racind suprafata. Fiecare scaun poate fi reglat individual.

 • AFISAJ PE PARBRIZ
  AFISAJ PE PARBRIZ

  Aceasta optiune prezinta pe parbriz date importante despre vehicul, cum ar fi viteza de deplasare, treapta de viteza selectata si instructiunile de navigatie, astfel incat soferul sa se poata concentra intotdeauna asupra condusului. O premiera mondiala, acest sistem dispune de tehnici de tip holograma, care asigura o saturatie a culorilor, o luminozitate si un contrast superioare. Soferul are posibilitatea de a activa si dezactiva functia.

 • CLIMATIZARE
  CLIMATIZARE

  Acest sistem include un senzor de calitate a aerului, care monitorizeaza umiditatea, gradul de poluare si conditiile climatice extreme; fantele de ventilatie din habitaclu va permit sa reglati corespunzator temperatura interioara. Toti pasagerii se vor simti confortabil, indiferent de locul ocupat.

 • HOMELINK®
  HOMELINK®

  Un plus de confort cu ajutorul sistemului HomeLink®. Acest transmitator universal poate fi programat pentru a se conecta la 3 sisteme wireless de acasa sau de la birou, cum ar fi usi de garaj, porti sau sisteme de iluminare. Pierderea telecomenzilor nu mai reprezinta o problema.