GERRY MCGOVERN

Spirit neimblanzit este o colaborare speciala in domeniul sculpturii, intre Nino Mustica si Gerry McGovern

Ca Director de design si creatie Land Rover, Gerry McGovern creeaza unele dintre cele mai speciale si ravnite vehicule si este recunoscut ca unul dintre designerii importanti din industria auto.

Dupa ce si-a luat diploma in design industrial, la Universitatea din Coventry, McGovern a obtinut titlul de masterand al Facultatii Regale de Arte din Londra, cu specialitatea design auto. A inceput sa lucreze pentru Chrysler, la Detroit, apoi s-a intors in Marea Britanie ca designer senior pentru Peugeot, iar ulterior s-a alaturat grupului Rover. In acest timp a fost designerul sef pentru apreciatul model sportiv MGF, Land Rover Freelander - cel mai bine vandut SUV compact din Europa timp de 7 ani si a condus echipa care a creat cea de-a treia generatie de Land Rover. Apoi McGovern s-a alaturat Ford Motor Company, pentru a conduce si intineri marcile Lincoln si Mercury, infiintand studiouri in Detroit si Irvine, California, inainte de a reveni in Marea Britanie pentru a conduce o afacere de consultanta in design din Londra.

In 2004, McGovern a revenit la Land Rover in functia de director al departamentului de design avansat si a fost numit Director de design Land Rover in anul 2006. Functia sa a cumulat intre timp si rolul de Director de creatie si este membru al Consiliului de Administratie al Jaguar Land Rover.

El si echipa sa sunt pe cale sa creeze o generatie complet noua de modele Land Rover, redefinind marca si bazandu-se pe valorile existente pentru a realiza o gama de produse care sa corespunda cerintelor secolului 21. Succesul rasunator al lui Range Rover Evoque, dezvoltat pornind de la apreciatul concept LRX, a fost primul proiect de design care a apartinut integral lui McGovern de la intoarcerea sa din SUA. A urmat apoi noul Range Rover, lansat pe piata in septembrie 2012, Range Rover Sport (2013) si noul Discovery Sport.